Om hälsing & vår historia

Ett familjeföretag
i två generationer

Skapat ur passion.

Ett familjeföretag i två generationer, far och söner med sina rötter i Hälsingborg. Passion för skapande har alltid funnits där och när tiden va inne så öppnade vi upp vår verkstad för att skapa världens bästa utekök. 

Byggda med stolthet & känsla.

HÄLSING är en helt unik produkt, skapad med en strävan efter perfektion. Alla våra utekök byggs på beställning, bara för dig. Då duger inget annat än hållbara kvalitetsmaterial och genuint hantverkskunnande. För när en produkt byggs med stolthet och känsla blir resultatet ett utekök som skapar minnen för livet.

Vår egna väg

För oss handlar det inte bara om att designa och bygga utekök. Vi ville också kapa bort alla mellanhänder och sälja våra utekök direkt till er. Då kan vi hålla rimliga priser trots att uteköken är byggda för hand av de absolut bästa materialen.

Det började som en dröm och med veckovisa leveranser till hela Europa vet vi nu att det är möjligt. Vi har fått ett fantastiskt gensvar och det är vi otroligt tacksamma för.

Svenskt hantverk

Tillverkning i sverige

Att vi själva tillverkar våra utekök här i Skåne har flera fördelar, kvaliteten är alltid toppklass och med minimal påverkan på miljön. Men det är också det enda alternativet för oss. Vi vill stolt och rakryggade stå bakom vår produkt och vi vill värna om att det svenska hantverket lever vidare.

I tillverkningen så kombinerar vi moderna maskiner med hög precision och otroliga människor som skapar underverk med att dra en perfekt svets eller slipa en kant för hand så som bara händer med många års erfarenhet kan göra.

Hållbar design

Vi måste vårda naturen och det den ger oss. En del av vår filosofi är hållbar design och då tittar vi på främst tre aspekter.

lokal produktion

Stålet från brottet i norr kommer till oss i sin renaste form som vi sen förädlar. Det innebär att materialet i princip aldrig transporteras någon omväg.

högsta kvalitet

Vi skapar en produkt som både är tidlös i sin design och som håller högsta möjliga kvalitet för att kunna leva ett så långt liv som möjligt. Vissa slitagedelar i grillen kan behövas bytas ut men annars ser vi egentligen ingen gräns för hur länge ett utekök från oss kan leva.

rostfritt stål

Rostfritt stål är 100% återvinningsbart så skulle det komma en tid då man vill skapa något annat av ett utekök från oss så kan materialet leva vidare i annan form.

Hälsing utekök från våra kunder

Vi finns här för dig genom hela processen.

Boka ett första möte med oss, antingen via telefon, fysiskt eller digitalt. Vill ni träffa oss så är ni välkomna till vår verkstad för att se hantverket på nära håll.

Kontakta oss