FAQ

Hitta svaren
på dina frågor

Vanliga frågor

Vad ska man tänka på när man köper ett utekök?

Hela filosofin bakom utekök är att kunna tillaga hela middagen utomhus och att alla kan samlas kring uteköket. Därför tycker vi att ett utekök ska innehålla allt du behöver för att tillaga en måltid tillsammans med en tillräcklig arbetsyta. Gärna förvaring till de saker som du alltid använder för att slippa springa fram o tillbaka – vi vill göra det njutbart.

När vi pratar med våra kunder som beställer ett utekök av oss så har de ofta tidigare testat en enklare variant av utekök men nu insett att de vill ha ett riktigt utrustat utekök. Deras andra lärdom är att utekök måste vara av riktigt bra kvalitet för att kunna stå ute år efter år – det är helt enkelt värt att satsa på kvalitet.

Hur betalas uteköket?

Betalningen delas upp i två delar. 50% ska erläggas vid order och resterande 50% betalas vid leverans.

Har ni några kampanjer eller kan jag få rabatt?

Vi har satt rätt pris från början och har aldrig några kampanjer – det finns helt enkelt inte utrymme för det och vi tycker att hela affären bli lättare för båda parter när priset är rätt och rättvist från början.

Vad kostar ett utekök?

Det beror på hur stort utekök ni önskar och hur uteköket ska utrustas. Vi levererar lösningar löpande från 30.000 till 300.000kr där snittet ligger på 150.000kr. På hemsidan hittar du några exempel som kan ge dig närmare indikation.

Hur köper jag ett utekök?

När ni har skapat er en idé för hur ni vill utforma ert unika utekök skickar ni en offertförfrågan till oss. Därefter bokar vi ett första möte och går igenom era drömmar, antingen via telefon, fysiskt eller digitalt.

Vill ni träffa oss så är ni varmt välkomna till vår verkstad där uteköken byggs och ni får se hantverket på nära håll. Ta en kopp kaffe med oss som jobbar på HÄLSING medan vi pratar om era drömmar.

Jag vill titta på ett utekök innan jag beställer?

Du är varmt välkommen att besöka oss i Helsingborg där vi bygger uteköken. Här finns alltid olika designer av utekök att titta på och du får se hantverket på nära håll.

Har ni återförsäljare?

Vår filosofi har sedan start varit att vi vill erbjuda så mycket utekök som möjligt för pengarna. Därför säljer vi som tillverkare uteköket direkt till dig utan några kostsamma mellanhänder Dessutom uppskattar vi kontakten med våra kunder väldigt mycket och är övertygade om att vi också ger den bästa upplevelsen tillbaka.

Klarar uteköket solljus utan att lacken bleks?

Vi använder en speciell typ av pulverlack som är utvecklad för att stå i konstant solljus i över 30år så det finns ingen anledning att oroa sig.

Klarar uteköket saltvatten?

Det finns många olika typer av kvalitéter på rostfritt stål och trots namnet finns det rostfritt stål som rostar. Vi använder bara den bästa sorten och den klara saltvatten utan problem, garanterat rostfritt.

Är er grill bra?

Vi har spenderat oändliga timmar på att förfina våra grillars prestanda och våra kunder är alltid helt lyriska efter att ha använt dem första gången. Hög effekt och den står massan av rostfritt stål skapar en väldigt angenäm grillning. Och naturligtvis är allt tillverkat i rostfritt stål av otroligt hög kvalitet.

Var tillverkas uteköket?

Vi tillverkar våra utekök själva i Hälsingborg.

Har ni någon användarmanual?

Ja, du kan ladda ner manualen HÄR.

Kan uteköket stå ute året om?

Uteköket är byggt för att stå utomhus, året runt, i alla typer av klimat.

Hur lång leveranstid är det?

Leveransdatum bekräftas när ni lägger er order. Generellt är leveranstiden ca 6v. Ibland lite snabbare och ibland tar det längre tid vid mer komplexa lösningar. Under Mars-Juni månad är det väldigt många som beställer utekök från oss och då hinner vi inte alltid möta efterfrågan.


Vet ni redan under vintern att ni vill ha ett utekök när våren kommer så är vår rekommendation att bekräfta er order så tidigt som möjligt för att säkra er plats i produktionen.

Ställer ni uteköket på plats?

Uteköket levereras på en specialanpassad träpall. Chauffören kommer ensam och har en handtruck med sig vilket gör att chauffören kan rulla fram uteköket på plan mark men inte längre än så.

Vad ingår när jag köper ett utekök av er?

Våra utekök är alltid helt kompletta och monterade, redo att börja användas utifrån den specifikation och design som du har beställt.

Skickar ni uteköket hem till mig?

Vi arrangerar transport av det färdigbyggda uteköket hem till dig. (se villkor vid särskilda förhållanden)

Hur rengör man grillen?

Det viktigaste är att säkerställa så att det inte ligger samlat fett och rester i grillen då det kan börja brinna när grillen blir varm.


Våra grillar är enkla att rengöra då det dels finns en uppsamlare i botten som dras ut och töms. Grillgaller och övriga delar i grillen är avtagbart och på några få sekunder har du åtkomst till att rengöra hela grillen.

Är ert utekök utrustat med skåp och utdragslåda under grillen så kommer man åt uppsamlaren direkt genom att öppna frontluckan.

Behöver jag ta in uteköket på vintern?

Det behövs inte. Våra utekök är byggda för och tål att stå ute 365 dagar om året.

Behöver jag skydda uteköket med ett överdrag?

Det behövs inte men allt som står utomhus bli skitigt. Ett skräddarsytt överdrag från oss underlättar för dig då underhållet blir mycket enklare.

Hur kopplar man in vatten och avlopp?

Man kan göra det så enkelt som att man bara tar kallvatten från husets utkastare via trädgårdsslang. Vi förespråkar att göra det ordentligt när man investerar i ett utekök. För att göra en permanent lösning så gräver man ner PEM-slang som är klassad för trycket och dricksvatten. Att även dra fram varmvatten är en extra lyx som framför allt är till hjälp vid diskning. Kom ihåg att koppla på ventiler för att enkelt kunna tömma systemet inför vintern.

Samma sak gäller avloppet, ska du bara skölja sallad så kan avsloppslang dras till närmsta rabatt eller gräv en stenkista. Men ska du diska mycket så är den bästa lösningen att koppla på till avloppssystemet.

Kopplar ni in vatten, avlopp, el och gas?

Vi förbereder och drar fram alla anslutningar som är redo att kopplas på befintliga anslutningspunkter för kallvatten, varmvatten, avlopp, el och gas. Med andra ord är det mer eller mindre plug n play.

Måste jag montera uteköket själv?

Vi bygger uteköket helt klart innan vi levererar det till dig.

Kan jag köpa reservdelar?

Naturligtvis, skulle det någonsin behövas så kan du kontakta oss.

Vad är det för garanti?

Den generella garantin är 10 år bortsett från vissa slitagedelar. Men å andra sidan kan vi inte se vad som skulle slita ut våra utekök. Bli inte förvånade om ni i framtiden hittar 50 år gamla HÄLSING utekök.


Vad händer om något är defekt?

Vid reklamation så hör du av dig till oss så tar vi hand om det.