FAQ

Hitta svaren
på dina frågor

Service

Kan jag köpa reservdelar?

Naturligtvis, skulle det någonsin behövas så kan du kontakta oss.

Vad är det för garanti?

Den generalla garantin är 10 år bortsett från vissa slitagedelar. Men å andra sidan kan vi inte se vad som skulle slita ut våra utekök. Bli inte förvånade om ni i framtiden hittar 50 år gamla HÄLSING utekök.

Vad händer om något är defekt?

Vid defekt så hör du av dig till oss så tar vi hand om det.

Leverans

Hur lång leveranstid är det?

Leveranstiden beror mycket på hur avancerad lösning ni önskar och även när på året ni beställer. Under vår och sommar har vi väldigt hög efterfrågan som gör att leveranstiden ökar. Vårt bästa tips är att kontakta oss så fort som möjligt.

Ställer ni uteköket på plats?

Uteköket levereras på en lång träpall. Chauffören kommer ensam och har en handtruck med sig vilket gör att chauffören kan rulla fram uteköket på plan mark men inte längre än så.

Vad ingår när jag köper ett utekök av er?

Våra utekök är alltid helt kompletta och redo att börja användas utifrån den specifikation och design som du har beställt.

Skickar ni uteköket hem till mig?

Frakt hem till din adress ingår alltid. (se villkor vid särskilda förhållanden)

Installation

Kopplar ni in vatten, avlopp, el och gas?

Vi kopplar inte in vatten, avlopp, el och gas. Men vi förbereder och drar fram alla anslutningar som är redo att kopplas på befintliga anslutningspunkter. Med andra ord är det mer eller mindre plug n play.

Måste jag montera uteköket själv?

Vi bygger uteköket helt klart innan vi levererar det till dig.

Manual

Har ni någon användarmanual?

Ja, du kan ladda ner manualen HÄR.

Allmänt

Hur köper jag ett utekök?

När ni har skapat er en idé för hur ni vill utforma ert unika utekök skickar ni en offertförfrågan till oss. Därefter bokar vi ett första möte och går igenom era drömmar, antingen via telefon, fysiskt eller digitalt. Vill ni träffa oss så är ni varmt välkomna till vår verkstad där uteköken byggs och ni får se hantverket på nära håll. Ta en kopp kaffe med oss som jobbar på HÄLSING medan vi pratar om era drömmar.

Jag vill titta på ett utekök innan jag beställer?

Du är varmt välkommen att besöka oss i Helsingborg där vi bygger uteköken. Här finns alltid olika designer av utekök att titta på och du får se hantverket på nära håll.

Har ni återförsäljare?

Vi har inga återförsäljare. Vår filosofi är att skapa så mycket värde som möjligt för dig som kund och det går inte hand i hand med att involvera flera led innan uteköket står hemma hos dig. Dessutom uppskattar vi kontakten med våra kunder väldigt mycket och är övertygade om att vi också ger den bästa upplevelsen tillbaka.

Behöver jag skydda uteköket med ett överdrag?

Det behövs inte men allt som står utomhus bli skitigt. Ett skräddarsytt överdrag från oss underlättar för dig då underhållet blir mycket enklare.

Behöver jag ta in uteköket på vintern?

Det behövs inte. Våra utekök är byggda för och tål att stå ute 365 dagar om året.